Ingrediente
- galuste:
- 3 oua
- 6 linguri de faina
- sare
- 50 gr de unt
- 300 gr de limba
- 300 gr ceapa
- 250 ml supa in care a fiert limba
- 100 gr suc de rosii
- 100 ml vin alb
- 1 foaie de dafin
- 50 ml ulei
- sare si piper
Mod de preparare
Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut.
Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu, 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins.
Limba se curata si se spala bine. Se fierbe 1 sau 2 ore pana ce intra furculita bine in ea, iar pielita de pe varful limbii se desface la varf. Atunci este fiarta limba care se curata asa fierbine; dupa racire ea se va curata mai greu. Limba curatata de pielita se taie felioare de cca. 1 cm grosime. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine lucioasa. Se adauga apoi toate ingeredientele, limba taiate felioare su supa in care a fiert limba cat sa o acopere. Oala se da la cuptor 20-30 minute pana se formeaza un sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|