Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina

Postat de trifadalia in Porc
20 Mar 2018 | 2266 vizualizari
Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina

Ingrediente

  • galuste:
  • 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 gr de unt
  • 300 gr de limba
  • 300 gr ceapa
  • 250 ml supa in care a fiert limba
  • 100 gr suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut.

Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu, 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins.

 Limba se curata si se spala bine. Se fierbe 1 sau 2 ore pana ce intra furculita bine in ea, iar pielita de pe varful limbii se desface la varf. Atunci este fiarta limba care se curata asa fierbine; dupa racire ea se va curata mai greu. Limba curatata de pielita se taie felioare de cca. 1 cm grosime. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine lucioasa. Se adauga apoi toate ingeredientele, limba taiate felioare su supa in care a fiert limba cat sa o acopere. Oala se da la cuptor 20-30 minute pana se formeaza un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Postat de panacris

Escalop de porc cu ciuperci de padure

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți și se trec prin făină pe fiecare parte. Usturoiul curățat, doar presat un pic, se rumenșete ușor într-o tigaie...

Citeste continuarea

Coaste de porc cu cartofi noi

Postat de Oana

Coaste de porc cu cartofi noi

Pune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2018, 10:57
la 20.03.2018, 14:01
la 20.03.2018, 14:13
multumesc de apreciere, dar cine mananca limba ( nu toti mananca aceasta parte de carne) reteta este delicioasa de te lingi pe botic

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking