Limba de vita cu sos si masline

Postat de Oana in Vita
28 Apr 2009 | 25985 vizualizari
Limba de vita cu sos si masline

Mama ne facea mereu mancarica asta, e tare buna, buna, buna!

Ingrediente

  • o limba mare de vita
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri cu bulion
  • 200 g masline negre  fara samburi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam bine de piele. O taiem rondele de grosimea unui deget si o punem apoi la fiert cu sare, piper si foi de dafin. Cand este fiarta o mutam intr-un vas de iena, adaugam bulionul si zeama in care a fiert, maslinele si apoi o bagam la cuptor 20  de minute. Spre final adaugam usturoiul pisat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Limba cu masline

Postat de fluturas

Limba cu masline

Se oparesc bucatile de limba,se curata apoi se taie rondele.Ceapa data prin razatoare se caleste pana devine aurie apoi se pun rondele de carne si se mai perpelesc putin.Se adauga sosul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2009, 13:25
Ce buuuuun! Eu am incercat doar varianta cu pui, ceapa si masline. Vezi, musai sa o mancati cu mamaliguta Dragos, altfel, ii strici gustul.
la 24.05.2009, 14:37
Dany, noi o mancam cu piure, e bun si-asa. O sa incerc si cu mamaliguta
la 24.05.2009, 19:47
am mancat o sigura data cand eram studenta si a fost foarte foarte bunda ;a mine acasa nu se prea omaora....dar daca mai faci...vin si eu..pls
la 24.05.2009, 20:21
Te chem, Lumi! nici noi nu facem prea des...
la 24.05.2009, 22:43
Este una din preferatele mele.Incearca sa pui cateva feliute de lamaie,dupa ce ai curatat-o de coaja.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking