Linte rosie cu orez

Postat de divainbucatarie in Mancaruri de post
22 Mar 2011 | 8446 vizualizari
Linte rosie cu orez

Ingrediente

  • 250 g linte rosie
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras (rosu)
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare

Mod de preparare

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei.

Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul.

Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori cantitatea de orez), dam intr-un clocot, adaugam boiaua de ardei dulce , punem capacul si inchidem aragazul. Dupa 30 minute orezul este fiert si ramane cu bobul intreg.

Acest fel de linte se consuma foarte bine cu salata de sfecla rosie si/sau castraveti murati.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte rosie cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar

Postat de Satisfyyourcravings

Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se taie cuburi mari.  Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se...

Citeste continuarea

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Postat de Satisfyyourcravings

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 09:44
Am facut si eu prima data in viata mea linte cu aripioare de pui ... i-a placut tare mult catelului din curte
si nici nu voi mai face linte ... poate nu stiu eu s-o pregatesc
Ptr tine ,
la 22.03.2011, 09:48
Arata tare bine
la 22.03.2011, 09:56
onesta sa mai incerci ca e buna diva,de cate ori vad linte rosie ma duce gandul la supa turceasca
la 22.03.2011, 10:31
tare buna
la 22.03.2011, 11:04
buna buna

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking