Ingrediente
- 250 g loboda alba si rosie
- 10 fire de usturoi verde
- 1/2 lamaie zeama
- ulei
- sare
- piper
- carnat afumat, costita afumata, muschiulet afumat pastrate la untura
Mod de preparare
Mai intai spalam usturoiul si-l taiem marunt, apoi spalam loboda si o taiem mai mare. Punem tigaia wok la incins adaugam ulei, nu foarte mult, apoi punem usturoiul tocat, asezonam cu sare si piper si lasam la calit cca 5 min, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam si loboda. Amestecam bine si punem un capac deasupra cca 10 min, apoi ridicam capacul si mai lasam la prajit cca 5-6 min, stoarcem zeama de o o jumatate de lamaie si amestecam bine. Separat scoatem afumatura de la untura si o incalzim. Asezam pe o farfurie loboda prajita si deasupra bucatatele de afumatura. Un deliciu, spun eu care sunt o mare carnivora, dar in aceiasi masura imi plac si verdeturile de sezon. Uite ca mi-am facut damblaua.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Loboda prajita cu afumatura de la untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|