Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de cristeena20 in Paste
5 Iun 2021 | 1002 vizualizari
Mac and cheese (macaroane cu branza)

Clasica reteta americana Mac and cheese e de fapt o reteta de macaroane cu diferite tipuri de branza. AM mancat in diverse locuri dar nu m-a convins-considerand ca e putin grea . Dar de curiozitate, am incercat reteta lui Jamie Oliver. Am respecat foecare pas si ingredient -a iesit o minunatie -cremoasa si delicioasa.O recomand-dar atentie-e important sa repsectati ingredientele si pasii. 

Ingrediente

  • 1 cub de unt
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • macaroane mici
  • 100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan
  • sare, piper, 1 lta mustar
  • Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu grija.Lasma sa fiarba la froc mic putin -intre timp fierbem pasta-de obicei macaroane micute -macaroni; fierbem pe jumate -odoar 5 minute; 

Intre timp razuim branzeturile-branza cheddar,raclette (sau gruyerre) si parmezan.

Punem deoparte si din apa in care au fiert pastele.SI strecuram apoi macaroanele.

In cratita (care a fost luata d epe foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, , putin din apa de la paste s anu fie prea gros si aduagam pastele-amestecam cu grija si punem intr-o forma rezistenta la foc si punem inca branza razuita deasupra (am oprit putina din amestecul razuit initial)

Dam la cuptor pentru 30 minute-apoi scoatem si presaram cu crumble de pesmet cu bacon (punem in tigaie la prajit bacon -panchetta daca aveti tocat marunt marunt cu ulei de masline si ulei fr masline-prajim bine si aduagam apoi paine facuta pesmet-amestecma bine.prajim pana capata culoare si dam iar la cuptor sa se rumeneasca la gratin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac and cheese (macaroane cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american

Postat de scortisoara

Mac and Cheese- macaroane cu branza in stil american

Punem la fiert apa pentru paste, in care adaugam o lingura de sare. Cand incep a clocoti, adaugam pastele si fierbem conform timpului inscriptionat pe pachet. In alta oala topim untul si...

Citeste continuarea

Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Postat de Meea

Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 05.06.2021, 23:18
la 06.06.2021, 00:11
la 06.06.2021, 04:06
la 06.06.2021, 10:23
Bună idee! Chiar căutam ceva fără carne
la 06.06.2021, 10:39
Interesant!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking