Ingrediente
- 1 cub de unt
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri faina
- 1 litru lapte
- macaroane mici
- 100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan
- sare, piper, 1 lta mustar
- Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline
Mod de preparare
Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu grija.Lasma sa fiarba la froc mic putin -intre timp fierbem pasta-de obicei macaroane micute -macaroni; fierbem pe jumate -odoar 5 minute;
Intre timp razuim branzeturile-branza cheddar,raclette (sau gruyerre) si parmezan.
Punem deoparte si din apa in care au fiert pastele.SI strecuram apoi macaroanele.
In cratita (care a fost luata d epe foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, , putin din apa de la paste s anu fie prea gros si aduagam pastele-amestecam cu grija si punem intr-o forma rezistenta la foc si punem inca branza razuita deasupra (am oprit putina din amestecul razuit initial)
Dam la cuptor pentru 30 minute-apoi scoatem si presaram cu crumble de pesmet cu bacon (punem in tigaie la prajit bacon -panchetta daca aveti tocat marunt marunt cu ulei de masline si ulei fr masline-prajim bine si aduagam apoi paine facuta pesmet-amestecma bine.prajim pana capata culoare si dam iar la cuptor sa se rumeneasca la gratin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mac and cheese (macaroane cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|