Ingrediente
- 1 pachet de 500 grame macaroane fusilli
- 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
- 1 kg iaurt integral
- 1 capatana de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
- 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin)
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare
Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.
Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.
Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Se amesteca bine si se adauga carnea.
Varianta 1
Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.
Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.
Se servesc imediat.
Varianta 2
Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.
Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.
Se servesc calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|