Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

Postat de Mihaela11_jo in Vita
12 Mar 2011 | 7069 vizualizari
Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe

O mancare simpla si racoritoare.

Ingrediente

  • 1  pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • 1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • 1 kg iaurt integral
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • 1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin) 
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust  

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.

Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste  in uleiul de masline cca 10 minute.

Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Se amesteca bine si se adauga carnea.

Varianta 1

Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.

Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.

Se servesc imediat.

Varianta 2

Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.

Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.

Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si carne de vita-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de mihaelar63

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...

Citeste continuarea

Vita marengo

Postat de Sylvia

Vita marengo

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 09:34
super
la 12.03.2011, 09:53
bun
la 12.03.2011, 10:18
la 12.03.2011, 10:26
la 12.03.2011, 10:52
am venit

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking