Macaroane cu tocanita de porc si sos de smantana

Postat de bianca92 in Porc
17 Mar 2014 | 6964 vizualizari
Macaroane cu tocanita de porc si sos de smantana

Am avut o pofta ieri pe ceva cu multa smantana si m-am gandit la papricas dar nu am avut carne de pui si parca nu am avut chef nici sa fac galuste (desi se fac repede). Asa ca am "talnit" macaroanele astea cu carne si mult sos de smantana.

Ingrediente

  • 300 gr paste
  • 500 gr cotlet de porc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura mare legume rase foarte marunt (eu le am gata pregatite din borcan cu multa sare, dar daca nu aveti puteti pune delicat)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 300 gr smantana
  • 500 ml apa
  • 1 lingura faina
  • patrunjel
  • busuioc

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare dupa care se strecoara. Se piseaza usturoiul si se caleste cu o lingura de ulei.  Se adauga sare, piper, putina boia, 100 gr smantana si putin busuioc dupa care adaugam pastele peste sos si amestecam bine.

Carnea se taie cuburi, si ceapa se toaca marunt si se caleste cu o lingura de ulei. Se adauga pasta de ardei, legumele rase (sau delicatul), sarea, piperul, boia, dupa care se adauga si carnea si se amesteca pana se deschide putin la culoare. Apoi adaugam apa. Cand e aproape gata carnea, se prepara un amestec din o lingura de faina si 200 gr smantana care se toarna peste carne si se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin sosul. La final se adauga patrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu tocanita de porc si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Rulada din carne tocata

Postat de sufletista

Rulada din carne tocata

Painea o inmuiem in apa si o scurgem bine, Intr-un vas adaugam carnea,painea,si restul de ingediente,condimentam cu sare si piper dupa gust, Pe o folie de aluminiu intindem 1/2 din...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Postat de medioto59

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu  sare, piper macinat, boia si cimbru. Decongelam spanacul. Usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 10:52
la 17.03.2014, 10:55
Foarte bub
la 17.03.2014, 11:11
suuper bun
la 17.03.2014, 11:16
a se recomanda pentru silueta
la 17.03.2014, 11:43

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking