Macaroane cu ton, masline si sos de rosii

Postat de Retetegg in Paste
21 Noi 2012 | 4002 vizualizari
Macaroane cu ton, masline si sos de rosii

Ramanem tot la peste, de aceasta data ton, intr-o combinatie care mie imi place la nebunie! Yuums! :)

Ingrediente

  • macaroane (cam jumatate de pachet),
  • 1 conserva de ton maruntit in suc propriu,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • 150-200 g masline fara samburi,
  • 2-3 linguri ketchup - de preferat facut in casa,
  • oregano,
  • cimbru,
  • busuioc verde,
  • putin marar verde,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline,
  • lamaie.

Mod de preparare

Am pus la fiert macaroanele intr-o oala cu multa apa si cu un praf de sare.

Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei de masline si l-am lasat sa se incinga.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul taiat.

Peste ele am pus 2 linguri de apa, sucul de la 1/2 lamaie, cimbru, oregano, sare si piper.

Le-am lasat 5-6 minute pe foc mediu, apoi am adaugat ketchup-ul de casa si rosiile pasate cu blenderul.

Am amestecat de cateva ori si am lasat 10-15 minute la foc mic sa se evapore lichidul.

Am adaugat apoi maslinele taiate feliute (daca sunt mici merg si intregi), busuioc si marar verde tocate fin.

In 5-6 minute am oprit focul si am pus sosul deoparte.

Am scurs bine macaroanele, le-am asezat pe farfurie si am adaugat sos peste ele.

Am adaugat si cateva lingurite de ton maruntit, felii de lamaie si busuioc verde.

Le-am servit cu mare pofta ca intotdeauna cand vine vorba de paste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu ton, masline si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu bacon si ciuperci

Postat de xana

Paste cu bacon si ciuperci

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 13:40
delicioase!
la 21.11.2012, 13:41
Multu'
la 21.11.2012, 13:44
buneeee
la 21.11.2012, 13:50
la 21.11.2012, 13:54
Merci Geanina

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking