Macrou marinat

Postat de Retetegg in Peste
30 Noi 2011 | 15983 vizualizari
Macrou marinat

Stiu ca necesita putin timp pana e gata, insa merita sa-l incercati! Cu siguranta asteptarea merita din plin!

Ingrediente

  • peste macrou (eu am avut 2 pesti care au cantarit impreuna 1.100 gr),
  • 40 ml ulei de masline,
  • 250 ml otet,
  • 3 linguri de sare,
  • foi de dafin,
  • boabe de piper,
  • ienibahar,
  • morcovi,
  • ceapa

Mod de preparare

Dupa ce m-am vaitat vreo 2 ore la mama ca vai nu prea as vrea sa curat pestele, s-a oferit ea sa face operatiunea :)) Ca sa faca toata treaba l-a si portionat si spalat:))

De aici m-am ocupat eu de procedeul de marinare.

Am pus o oala cu apa la fiert, am lasat sa clocoteasca apoi am oprit focul.

Am trecut fiecare bucata de peste prin oala cu apa fierbinte, am scufundat-o 1 minut si apoi am asezat-o intr-o caserola incapatoare cu capac.

Cand am terminat operatiunea oparirea, am pus in caserola peste bucatile de peste sare si ulei.

Pe foc am incalzit otetul in care am pus foile de dafin, piperul si ienibaharul.

Am turnat amestecul peste bucatile de peste in caserola, am tocat un morcov rondele si o ceapa julien.

Am pus capacul caserolei, am agitat-o de 2-3 ori si am bagat-o la frigider.

Am lasat sa stea la frigider 3 zile, insa in fiecare zi am mai agitat caserola de 2-3 ori.

Cand am servit, am spalat putin bucatile de peste ca sa nu mai se simta gustul de otet foarte puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Postat de MotanLaOale

Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am...

Citeste continuarea

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 21:33
Arata senzational...iti trimit si eu la masa una bucata sot pofticios...ca el e topit dupa peste marinat trebuie sa fie o nebunie
la 30.11.2011, 21:35
la 30.11.2011, 21:37
ceva de genul asta isi face si mama
la 30.11.2011, 22:14
vreau si eu.......................
la 30.11.2011, 22:18
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking