Marinata de macrou

Postat de ianculubita in Peste
12 Apr 2013 | 17954 vizualizari
Marinata de macrou

Daca va place pestele,va recomand aceasta marinata buna in orice ocazie Cantitatile sunt la alegerea fiecaruia,eu va dau reteta exacta la cantitatile mele

Ingrediente

  • macrou 5 buc
  • 1 pumn mare cu sare(un pumn de barbat)
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • 500 g otet
  • 1 l apa
  • masline
  • ceapa
  • 1 chilli mic

Mod de preparare

Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece

Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura trebuie sa fie rece, rece), acoperim vasul si-l dam la frigider pana a doua zi.

Pentru ca si otetul trebuie sa fie rece, il putem fierbe tot acum; intr-un vas punem la fiert 500 ml otet, 500 ml, apa, dafin, piper, ienibahar

A doua zi scoatem pestele din saramura, il punem in borcane intercalat cu masline si rondele de ceapa, umplem borcanele cu otetul rece, infiletam capacele apoi tinem borcanele la frigider iar dupa 2zile se poate manca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de macrou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Marinata de peste

Postat de vasimur

Marinata de peste

După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15...

Citeste continuarea

Marinata de peste

Postat de rocsi_1612

Marinata de peste

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele. Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.  Il presarati cu sare si piper.  Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 08:59
la 12.04.2013, 09:01
Am mancat si eu asa ceva ..bun de tot..si arata super fain la tine !
la 12.04.2013, 09:16
la 12.04.2013, 09:33

Dupa cat timp este bun de mancat??
la 12.04.2013, 10:15

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking