Ingrediente
- macrou 5 buc
- 1 pumn mare cu sare(un pumn de barbat)
- boabe de piper
- frunze de dafin
- boabe de ienibahar
- 500 g otet
- 1 l apa
- masline
- ceapa
- 1 chilli mic
Mod de preparare
Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece
Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura trebuie sa fie rece, rece), acoperim vasul si-l dam la frigider pana a doua zi.
Pentru ca si otetul trebuie sa fie rece, il putem fierbe tot acum; intr-un vas punem la fiert 500 ml otet, 500 ml, apa, dafin, piper, ienibahar
A doua zi scoatem pestele din saramura, il punem in borcane intercalat cu masline si rondele de ceapa, umplem borcanele cu otetul rece, infiletam capacele apoi tinem borcanele la frigider iar dupa 2zile se poate manca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|