Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

Postat de madi_marin in Peste
21 Apr 2013 | 7460 vizualizari
Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

Cui nu-i place peştele cu usturoi? Mie îmi place la nebunie şi am ales să fac de data asta…în loc de mămăliga, nişte cartofi gustoşi şi uşor de pregătit. Poftiţi la masă!

Ingrediente

  • 4 fileuri de macrou
  • cartofi
  • usturoi
  • boia iute
  • sare
  • cimbru uscat
  • smântână

Mod de preparare

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat.

Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează fileurile cu partea cu piele în sus. Se dă tava la cuptor la foc potrivit . Bucăţile de peşte se întorc o dată sau de două ori , ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Se face o cremă din usturoiul zdrobit (sau ras pe răzătoarea mică), frecat cu sare, un pic de ulei şi smântână.

Se serveşte peştele cu cartofi (curăţaţi, spălaţi, taiaţi rondele şi fierţi pe jumătate cu sare, apoi scurşi, condimentaţi după gust şi prăjiţi) şi cremă de usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi

Postat de Ina

Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi

Crapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi. Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava....

Citeste continuarea

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Postat de comanligia

Chiftele cu merluciu si sos tartar

Se decongeleaza pestele,se spala si se toaca mai marunt apoi se condimenteaza cu condimente pentru peste. Se pregateste compozitia:intr-un castron se bat ouale cu putina sare,apoi se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 12:59
cat de apetisant arata
la 21.04.2013, 13:00
la 21.04.2013, 13:00
privatelaura....multumesc... e si bun, eu ma ling de zor pe degete...
la 21.04.2013, 13:01
Alinuza80....ma bucur ca iti place...
la 21.04.2013, 13:06
eu as manca peste non stop

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking