Macrou prajit cu sos oltenesc

Postat de madi_marin in Peste
17 Feb 2010 | 9730 vizualizari
Macrou prajit cu sos oltenesc

E foarte bun sosul asta la peste de orice fel....

Ingrediente

  • 2 fileuri de macrou (se poate si alt peste)
  • 2 linguri cu amidon
  • sare
  • piper
  • ulei
Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic, ca sa se poata patrunde bine.

Se prepara sosul : se spala rosiile si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari . E o metoda simpla, la urma ramanand doar coaja curatata bine de miez. Miezul se amesteca cu usturoiul ras si el pe razatoarea cu ochiuri mici, cu sare si o lingura cu ulei.

Se servesc rulourile cu sosul de rosii cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu sos oltenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de cristeena20

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si...

Citeste continuarea

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Postat de Irina

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Ma uit cateodata in frigider si habar n-am ce sa mai gatesc...cunoasteti senzatia, nu? Aia am mai facut-o, de aia n-am pofta si totusi ce pui pe masa? Pentru situatii din astea e bine sa ai la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2010, 21:21
la 17.02.2010, 21:27
desi nu mai sunt adepta prajelii cam de multicel, in seara asta mi-a fost pofta de peste pregatit asa....iar sosul...e atat de racoritor si bun, ca iti vine sa il mananci cu lingura....
la 17.02.2010, 23:55
Madi , ma tin ''scai '' de tine, ador pestele!
la 18.02.2010, 08:46
Teo, tine-te bine....
la 18.02.2010, 11:37
Si eu sunt fan peste

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking