Macrou prajit cu sos oltenesc

Postat de madi_marin in Peste
17 Feb 2010 | 9707 vizualizari
Macrou prajit cu sos oltenesc

E foarte bun sosul asta la peste de orice fel....

Ingrediente

  • 2 fileuri de macrou (se poate si alt peste)
  • 2 linguri cu amidon
  • sare
  • piper
  • ulei
Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic, ca sa se poata patrunde bine.

Se prepara sosul : se spala rosiile si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari . E o metoda simpla, la urma ramanand doar coaja curatata bine de miez. Miezul se amesteca cu usturoiul ras si el pe razatoarea cu ochiuri mici, cu sare si o lingura cu ulei.

Se servesc rulourile cu sosul de rosii cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu sos oltenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap oriental

Postat de Ina

Crap oriental

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in...

Citeste continuarea

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Postat de katty

Macrou copt, cu cartofi natur si sos de usturoi cu iaurt

Curatam pestele, ii taiem capul si coada si il spalam bine. Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori. Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2010, 21:21
la 17.02.2010, 21:27
desi nu mai sunt adepta prajelii cam de multicel, in seara asta mi-a fost pofta de peste pregatit asa....iar sosul...e atat de racoritor si bun, ca iti vine sa il mananci cu lingura....
la 17.02.2010, 23:55
Madi , ma tin ''scai '' de tine, ador pestele!
la 18.02.2010, 08:46
Teo, tine-te bine....
la 18.02.2010, 11:37
Si eu sunt fan peste

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking