Maduva de strut coapta

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
17 Iun 2021 | 2202 vizualizari
Maduva de strut coapta

Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte preparate de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva aÈ™a mai fonfleu È™i uite că am găsit tocmai la SebeÈ™ o fermă de struÈ›i https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut-pentru-fiert/, aÈ™a că am È™i comandat, oase, carne È™i ficat 😉 Mi-a plăcut că a sosit foarte repede comanda È™i mai ales că a fost proaspată nu congelată. Anii trecuÈ›i tot aÈ™a am comandat în altă parte È™i a sosit congelată ☹  Eee È™i dacă tot a fost proaspătă, m-am È™i pus la treabă È™i teste. Mno TataZmeu nu a fost prea încântat de preparat, dar mie mi-a plăcut. O să refac È™i cu oase de vită, probabil că acolo voi avea  mai mult success! Ajunge cu vorba, să trecem la treabă 😉

Ingrediente

  • Oase de strut cca. 2000 g,
  • Ceapă roÈ™ie 1 bucată medie,
  • Usturoi 1 căpâÈ›ână,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Pâine cu cartofi.

Mod de preparare

Oasele cu măduvă se spală È™i se pun într-o tavă încăpătoare, cu pereÈ›ii mai înalÈ›i, deoarece se va topi grăsimea È™i e păcat să o pierdeÈ›i prin cuptor. CăpÈ›âna de usturoi  se taie în două È™i se pune în tavă lângă oasele cu măduvă.

Se pun la gătit în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la 200 grade.

Ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt.

Pâinea se feliază È™i se prăjeÈ™te într-o tigaie, cuptor sau prăjitorul de pâine, ce aveÈ›i la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoiul copt.

Măduva se scoate cu o linguriță sau un beÈ›iÈ™or de lemn, se pune pe pâine, se asezonează de sare, piper È™i ceapă roÈ™ie mărunÈ›ită.

Spor și poftă bună! 😉

 

AtenÈ›ie, e bine să aveÈ›i la îndemână un pahar de vin sau bere rece alături. 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Maduva de strut coapta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola

Descoperă reÈ›eta de broccoli È™i sparanghel gratinat cu gorgonzola, un fel de mâncare savuros È™i sănătos. Află... citeste mai mult

Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu ceapa...

Citeste continuarea

Caltaboş ( Gâlbaş )

Postat de Ina

Caltaboş ( Gâlbaş )

Mai intai curatam bine matele de porc. Eu le intorc cu interiorul spre exterior si frec mai intai cu sare grunjoasa ( 1-2 pumni de sare la fiecare bucata de mat ), pe un suport solid ( tocator ),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2021, 00:03
Ai fi jurat ca-s de vita . Asa arata ! Oricum sunt atipice
la 18.06.2021, 04:07
la 18.06.2021, 06:37
Interesant!
la 18.06.2021, 08:22
Interesantă rețeta!
la 18.06.2021, 09:50
de strut nu cunosc dar de vita imi place

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking