Ingrediente
- 500 g tagliatelle (sau macaroane foarte groase daca gasiti la noi)
- o lingurita scortisoara
- Sosul:
- un pachet unt
- 6-7 linguri faina
- nucsoara
- cca 750 ml lapte
- cca700 ml supa de carne (vaca, pui)
- Umplutura:
- 3 cepe
- 500 g carne tocata marunt de vitel/ mixta
- 500 g ciuperci
- cimbru
- piper
- o legatura patrunjel
- o lingura boia dulce
- oregano
Mod de preparare
Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte.
In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt peste care se adauga treptat faina, amestecand bine, pana se face ca un bulgare mare auriu. Atunci turnam cate putin supa de carne si laptele firbinti, amestecand bine pana se obtine un sos cu o compozitie ca si cea pentru clatite. Adaugam sare,piper, dupa gust, si un praf de nucsoara!
Intr-o tigaie mare se pune la calit ceapa taiate cubulete, adaugam carnea tocata, iar cand este aproape gata, punem ciupercile taiate marunt, condimentele si patrunjelul,
Ungem o tava mare dreptunghiulara sau patrata preferabil, ceva mai inalta si punem un strat de paste fierte, apoi carnea calita, apoi iar un strat de paste. Deasupra se toarna sosul si se niveleaza frumos.
Se presara praf de scortisoara si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra si prinde o crusta subtire. Cand s-a racit bine (daca rezistati mirosului pana atunci!!!) o taiati in portii patrate..e un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Makaronia Tou Fournou" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|