Ingrediente
- NORMALA
- 1 cana malai
- 3 cani apa
- 2 lingurite sare
- 50g unt
- TARE
- 1 cana malai
- 2,5 cani apa
- 1,5 lingurite sare
- 50g unt
- MOALE
- 1 cana malai
- 3,5 cani apa
- 2,5 lingurite sare
- 50g unt
Mod de preparare
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.
Sfat: incepeti cu masurarea apei.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.
Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.
Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.
Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|