Ingrediente
- 800 ml de apa
- 140/150 g de faina de porumb (verificati indicatiile de pe pachetul dvs)
- 2 linguri de marar tocat
- 1 lingura rasa de paprika afumata
- 3 linguri de parmezan ras
- sare
Mod de preparare
Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati.
Ungeti cu unt o forma de tarta (20-23 cm) si presarati pe fund parmezanul ramas.
Varsati mamaliga si puneti film alimentar deasupra la suprafata.
10-15 minute inainte de a servi felul de mancare , indepartati filmul si puneti tava cu mamaliga in cuptorul incalzit la 160°C cateva minute.
Rasturnati mamaliga pe o farfurie si taiati-o felii. Am servit-o cu sarmale si smantana.
La fel de buna a 2-a zi, o puteti praji cu oua si sunca afumata si servi cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu parmezan, paprika si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|