Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2019 | 2841 vizualizari
Mamaliga cu parmezan, paprika si marar

O puteti pregati inainte si pune intr-un plat de tarta sau chec. Ramane s-o incalziti cateva minute la cuptor cand serviti platul principal. Veti obtine o prezentare reusita si o puteti taia in felii frumoase. Am parfumat-o cu marar si paprika afumata. https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/mamaliga-cu-parmezan-paprika-si-marar.html

Ingrediente

  • 800 ml de apa
  • 140/150 g de faina de porumb (verificati indicatiile de pe pachetul dvs)
  • 2 linguri de marar tocat
  • 1 lingura rasa de paprika afumata
  • 3 linguri de parmezan ras
  • sare

Mod de preparare

Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati.

Ungeti cu unt o forma de  tarta (20-23 cm) si presarati pe fund parmezanul ramas.

Varsati mamaliga si puneti film alimentar deasupra la suprafata.

10-15 minute inainte de a servi felul de mancare , indepartati filmul si puneti tava cu mamaliga in cuptorul incalzit la 160°C cateva minute.

Rasturnati mamaliga pe o farfurie si taiati-o felii. Am servit-o cu sarmale si smantana.

La fel de buna a 2-a zi, o puteti praji cu oua si sunca afumata si servi cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu parmezan, paprika si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Postat de autodiag

Aperitiv chifle umplute cu sunca, branza si ou

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Sunca de Praga se taie cubulete, la fel si branza feliata. Se taie partea de sus a chiflelor, formand un capac. Se scobesc chiflele si se umplu...

Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de RuxyRux

Biscuiti sarati

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2019, 14:19
Cu siguranta mi-ar place, doar are parmezan .
la 10.03.2019, 14:20
la 10.03.2019, 14:41
Foarte buna!
la 10.03.2019, 15:02
Chiar mi-ar plăcea să gust...!
la 10.03.2019, 15:09
Fara marar la mine!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking