Ingrediente
- 2 cani lapte
- 1 cub concentrat (eu am folosit cu usturoi si ierburi)
- 1 cub de unt
- 1 cana malai
- ulei
- sare
- cateva frunze proaspete de busuioc
- 1 Chorizo
- 20 grame masline verzi
- 50 grame branza Feta
- mozzarella sau cascaval ras
Mod de preparare
Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, se taie Chorizo in felii, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie si se taie in jumatati.
Se adauga Chorizo, busuiocul rupt bucati, maslinele, branza Feta si mozzarella/ cascavalul peste mamaliga, apoi se coace la cuptor 8-10 minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.
Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|