Ingrediente
Pt. Mamaliga :
- 400ml lapte,
- 2 cani apa,
- un virf de lingurita sare,
- 2 cani jumate malai,
- 50 gr unt.
Pt straturi avem nevoie de:
- 600 gr costita de porc fara os { afumata},
- 2 linguri ulei,
- 250 gr brinza de oaie putin sarata,
- 6 oua,
- citeva fire de patrunjel verde,
- Smintina pentru servit.
Mod de preparare
Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu o spatula de silicon si punem un strat in tava de cuptor pe care am unso cu unt si apoi un strat de costita pe care am prajit-o si brinza.
La final punem ouale peste stratul de brinza si bagam la cuptor preincalzit 175- 180 grade pt 30-35 min. Inainte sa scoatem din cuptor cu 5 min presaram patrunjelul verde si mai lasam 5 min. Cind este gata se serveste cu smintina. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta Gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|