Mamaliguta Gratinata

Postat de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri
21 Mai 2014 | 3193 vizualizari
Mamaliguta Gratinata

bun..bun.!!

Ingrediente

Pt. Mamaliga :

  • 400ml lapte,
  • 2 cani apa,
  • un virf de lingurita sare,
  • 2 cani jumate malai,
  • 50 gr unt.

Pt straturi avem nevoie de:

  • 600 gr costita de porc fara os { afumata},
  • 2 linguri ulei,
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 6 oua,
  • citeva fire de patrunjel verde,
  • Smintina pentru servit.

Mod de preparare

Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu o spatula de silicon si punem un strat in tava de cuptor pe care am unso cu unt si apoi un strat de costita pe care am prajit-o si brinza.

La final punem ouale peste stratul de brinza si bagam la cuptor preincalzit 175- 180 grade pt 30-35 min. Inainte sa scoatem din cuptor cu 5 min presaram patrunjelul verde si mai lasam 5 min. Cind este gata se serveste cu smintina. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta Gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

Postat de mihaelar63

Miez de lapte cu mamaliguta gratinata

 Apa se pune la fiert , se sareaza , se adauga untul si se toarna faina de malai in ploaie ,amestecandu-se incontinuu cu un tel .Mamaliga sa fie potrivit de tare . Kaizerul se taie...

Citeste continuarea

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

Postat de mihaelar63

Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn. Mamaliga nu trebuie fiarta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2014, 19:09
la 21.05.2014, 20:08
la 23.05.2014, 20:48

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking