Mamaliguta in straturi la cuptor

Postat de Elena_Daria in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2012 | 6542 vizualizari
Mamaliguta in straturi la cuptor

Am vazut aceasta bunatate saptamana trecuta pe blogul Paulei(Poliana), mi s-a facut pofta asa ca am trecut la treaba! Am modificat putin reteta, dar si asa a iesit foarte buna! Multumesc draga mea!:-*>:D

Ingrediente

  • Pentru mamaliguta:
  • 230 g faina de malai
  • 1 lingurita sare
  • 1 l apa
  • Pentru umplutura:
  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g cascaval Delaco(eu am avut De Senvis)
  • 2 lingurite smantana
  • 2 oua
  • In plus:
  • unt pentru tapetat tava
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Prima data ne ocupam de carnita.

O taiem cubulete, apoi o punem intr-o oala mai mica la prajit in uleiul incins.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca, iar intre timp pregatim mamaliguta:

Punem apa la fiert, adaugam sarea si lasam pe foc pana incepe sa fiarba.

In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam treptat faina de malai, amestecand foarte bine si repede cu un tel pentru a nu se forma cocolosi.

Trebuie sa obtinem o mamaliguta nu prea moale dar nici prea tare.

Luam apoi un vas rotund(de lut), pe care il ungem cu unt.

Turnam apoi jumatate din cantitatea de mamaliguta, nivelam, apoi asezam peste mamaliguta bucatele de carnita, scurse de sos.

Punem apoi 100 g cascaval razuit, si un ou batut cu o lingurita de smantana si putina sare.

Turnam deasupra mamaliguta ramasa, nivelam, si asezam deasupra cascavalul ramas(100 g), amestecat cu oul batut si o lingurita de smantana.

Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda cu smantana deasupra.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv clatite cu verdeata

Postat de caroline

Aperitiv clatite cu verdeata

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...

Citeste continuarea

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 23:49
la 24.10.2012, 00:03
la 24.10.2012, 00:06
Se poate opri o portie pentru maine?
la 24.10.2012, 00:07
Ioana
la 24.10.2012, 00:07
Vladimir

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking