Ingrediente
- 1 piept de pui
- 400 g carnita slaba de porc
- sos de soia
- 2 cepe
- 2 morcovi mari
- 1 ardei gras
- o cutie porumb dulce
- o cutie ciuperci feliate
- sare, chilli
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu chilli si putina sare, se pune-ntr-un castron si se toarna sos se soia... Se da la frigider circa 30 minute. La fel se procedeaza si cu carnita de porc.
Legumele de taie julien iar cele la conserva se spala bine si se scurge bine de apa.
Intr-o tigaie mai inalta, gen wok, se pune o lingura de ulei de masline la incins. (VOM FOLOSI JUMATATE DIN CANTITATILE DE LEGUME).
Se pune ceapa si se acopera cu un capac. Ceapa se lasa pana cand s-a inmuiat. Apoi, peste ceapa se pune morcovul cu putin sos de soia. Se lasa pana cand incep a se inmuia morcovii. Dupa aceea se adauga ardeiul si se lasa iar pana se inmoaie si ardeiul. Se pune pieptul de pui si inca putin sos de soia. La vreo 5 minute se adauga porumbul si ciupercile. Se lasa pana se patrunde bine pieptul de pui. Aceeasi ordine trebuie urmata si pentru carnea de porc.
Se serveste alaturi de garnitura de orez cu sos de soia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca cu pui/ porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|