Ingrediente
- 700 gr carne porc Mangalita
- 500 gr mazare verde [congelata ]
- 200 ml sos minunat - https://www.bucataras.ro/retete/sos-minunat-pentru-marinat-carne-dupa-model-ardelenesc-89964.html
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 1 bucata mica praz verde
- 1 ardei rosu kapia
- 1 foaie dafin proaspata
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Carnea se spala si se taie cuburi potrivite.
- Prazul se spala se taie in doua si se feliaza.
- Decongelati la temperatura camerei mazarea verde.
- Ardeiul Kapia se spala si se taie marunt.
- Intr-o cratita teflonata se soteaza usor prazul si ardeiul rosu.
- Se aduga carnea si se prajeste si ea pana incepe sa devina albicioasa.
- Se sareaza si se pune sosul aromat cu rosii si foaia de dafin.
- Fierbeti inabusit pana carnea este patrunsa.
- Daca este nevoie in timpul fierberii adugati cate putina apa.
- Cand carnea este fiarta se pune si mazarea verde.
- Fierbeti mazarea verde respectand instructiunile de pe ambalaj. In general 10 minute este suficient.
- Gustati si sarati daca mai este nevoie.
- La servire adaugati patrunjel verde [pentru prospetime ].
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu mazare verde, praz si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|