Ingrediente
- Am folosit:
- 5 ciocanele de pui
- 1 morcov
- 250 gr arpacas
- 2 tulpini telina apio
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 cana de vin rose de tara
- chimen macinat,turmenic,
- harissa
- sare roz de Himalaya
- 1 l supa de pui
Mod de preparare
Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede.
Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca usor,am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare,condimentele si la urma arpacasul,pe care l-am lasat sa se caleasca putin cu legumele,apoi am adaugat peste el o cana de vin,am lasat sa se evapore alcoolul,amestecand usor.Dupa ce alcoolul s-a evaporat am tot adaugat cate un polonic de supa si cand se absorbea inca unul si tot asa pana cand arpacasul s-a patruns bine.Eu nu gatesc arpacasul pana se face ca o pasta,asa ca la mine a ramas bobul ferm dar era bine patruns.
Pulpele din care am facut supa le-am curatat de pe os,intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,apoi fasiile de carne pe care le-am prajit usor,cu putin turmenic si sos de soia.Eu am vrut ca aceste fasii sa fie mai crocante,asa ca le-am prajit mai tare,daca nu va place le faceti la foc mic si le rumeniti doar putin pana prind culoare.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de arpacas cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|