Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
19 Noi 2010 | 9774 vizualizari
Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"

" Kusa hart" sau mancare de dovlecei de post este o mancare specifica Palestinei ; se consuma cu lipie araba.

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei zucchini mici
  • 1 ceapa de marime medie
  • 3 rosii mari
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se taie in bucati mici. Ceapa se taie marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de masline, se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga dovleceii si se mai lasa 2-3 minute la calit, apoi se adauga rosiile. Se sareaza si se pipareaza dupa gust, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic 25 de minute. Se servesc cu lipie araba, masline verzi.

Este o reteta de post foarte gustoasa, sanatoasa si usor de pregatit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei de post - "Kusa hart"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Postat de RODIMUR

Mancare de spanac, cu leurda si orez

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...

Citeste continuarea

Ratatouille de legume

Postat de rocsi_1612

Ratatouille de legume

Spalati toate legumele. Vinetele si dovleceii, le taiati rondele potrivit de groase. Ardeiul rosu il taiati tot rondele, dar indepartati semintele si cotorul. Rosiile decojite le puneti in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2010, 23:28
Ce bine arata masa

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking