Ingrediente
- 500 g fasole bob
- 750-800 g ciolan afumat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras rosu
- 4-5 rosii
- 1 legatura marar si leustean
- 20 ml ulei
- 50 ml ketchup rosii si ardei rosii
- 1 cub/lingurita concentrat costita afumata/ciuperci
- sare, piper, paprika, cimbru,
- 1 foaie dafin,
- 1-2 lingurite zahar
Mod de preparare
Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte.
Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece.
Intre timp, curatati si tocati marunt toate legumele si zarzavaturile. Intr-o craticioara sau tigaie puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati ardeii si rosiile. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru, zaharul si concentratul.
Dupa ce scade zeama si fasolea este moale, scoateti carnea pe o tava, scoateti oasele si portionati-o.
Adaugati carnea peste mancare si foaia de dafin. Dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba 10-15 minute, eventual mai adaugati 1 polonic de zeama de la ciolan.
Puneti pe farfurii si garnisiti cu frunze de leustean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|