Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de legume
30 Ian 2016 | 5229 vizualizari
Mancare de linte cu sos de smantana

A iesit atat de buna, nici nu va dau :)))

Ingrediente

  • 250 g linte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smantana
  • unt
  • ulei de masline
  • vegeta/piper/peperoncino

Mod de preparare

Lintea se tine 1 ora in apa rece.

Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte.

Intr-o tigaie punem morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa solzisori, usturoiul strivit, unt si ulei de masline.

Lasam sa se caleasca legumele,punem apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba.

Cand a scazut zeama,punem lintea scursa, condimentele si mai completam cu apa pana cand legumele sunt fierte bine.

Punem smantana subtiaza cu putina apa, lasam pana scade putin zeama.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi rumeniti, cu rozmarin

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi rumeniti, cu rozmarin

Cartofii se spala bine, se lasa cu coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu sare (nu ii lasati sa se sfarame). Dupa ce s-au fiert, se scurg bine de apa si se pun pe un...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Postat de simona72

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 20:57
la 30.01.2016, 20:59
alexandra
la 30.01.2016, 20:59
Sa stii ca eu vreau! Imi place mult lintea, iar mancarea ta arata foarte bine!
la 30.01.2016, 21:09
Mananc doar smantana cu o roata de parmezan...
la 30.01.2016, 21:18
Nu sunt mare prietena cu lintea dar arata bine mancarea ta

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking