Mancare de linte cu sos de smantana

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de legume
30 Ian 2016 | 5221 vizualizari
Mancare de linte cu sos de smantana

A iesit atat de buna, nici nu va dau :)))

Ingrediente

  • 250 g linte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smantana
  • unt
  • ulei de masline
  • vegeta/piper/peperoncino

Mod de preparare

Lintea se tine 1 ora in apa rece.

Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte.

Intr-o tigaie punem morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa solzisori, usturoiul strivit, unt si ulei de masline.

Lasam sa se caleasca legumele,punem apa cat sa acopere si lasam la foc mic sa fiarba.

Cand a scazut zeama,punem lintea scursa, condimentele si mai completam cu apa pana cand legumele sunt fierte bine.

Punem smantana subtiaza cu putina apa, lasam pana scade putin zeama.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de linte cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Omleta cu legume

Postat de Irina

Omleta cu legume

Legumele spalate si curatate bine le-am taiat rondele.  Cartofii i-am pus la fiert. Ouale batute le-am amestecat cu casul. Intr-o tigaie am pus ulei la incins, am pus ceapa taiata...

Citeste continuarea

Tocanita de spanac cu ochiuri

Postat de RODIMUR

Tocanita de spanac cu ochiuri

Se curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 20:57
la 30.01.2016, 20:59
alexandra
la 30.01.2016, 20:59
Sa stii ca eu vreau! Imi place mult lintea, iar mancarea ta arata foarte bine!
la 30.01.2016, 21:09
Mananc doar smantana cu o roata de parmezan...
la 30.01.2016, 21:18
Nu sunt mare prietena cu lintea dar arata bine mancarea ta

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking