Ingrediente
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben/portocaliu
- 1 morcov
- 2 borcane mari mazare/ 500 g mazare congelata
- 3 carnati
- 300 g rosii in bulion
- Sare,piper
- Patrunjel
- Marar
Mod de preparare
Carnatii se taie in bucati de 5-6 cm lingime si se cresteaza la capete; se rumenesc in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie.
Daca folositi mazare congelata, se fierbe separat pana se inmoaie boabele.
Ceapa se toaca marunt, morcovul si ardeii cubulete. Legumele se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei si se calesc la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga 400-500 ml apa si se acopera cu un capac. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga mazarea fiarta si se mai fierbe inca 15-20 minute. Inainte cu 10 minute se adauga carnatii si rosiile pasate.
Faina se amesteca cu 3 linguri apa si 2 linguri sos din oala si se toarna in cratita ,in fir subtire, amestecand incontinuu. Se mai tine pe foc 5-7 minute pana se ingroase sosul, apoi se opreste focul si se condimenteaza dupa gust. Se asezoneaza cu marar/patrunjel.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|