MANCARE DE OVAZ-SIMPLA SAU CU CARNITA

Postat de adasev12 in Mancaruri de post
21 Noi 2011 | 10158 vizualizari
MANCARE DE OVAZ-SIMPLA SAU CU CARNITA

deci...eu am facut-o dintr-o intamplare...ca nu m-as fi gandit veci sa mananc asa ceva...sotul imi zice: eu nu vreau, ce-s eu, cal????hahahaha!!!!...prima data am folosit ovaz la o supica, in loc de orez mi-.a placut mult mult de tot. apoi am zis ca tre sa fie la fel de bun si preparat ca un pilaf...deci...asta e: f simplu dar f gustos. parerea mea. problema e ca nu mai gasesc ovaz simplu, cel pe care-l aveam mi l-a dat cineva...

Ingrediente

  • o ceapa
  • ulei de masline, 3 lg
  • supa de carne sau legume( daca nu si apa , se paote folosi cubulete de concentrat)
  • cam 200 g ovaz simplu
  • o mana de parmezan razuit
  • sare, piper, putin curry, patrunjel verde

+ carnita de care doriti...daca doriti....

Mod de preparare

deci eu am facut papita asta in 15 min....buna si sanatoasa.

ovazul se trece sub un jet de apa rece, se scurge.

intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se caleste ceapa pana devine sticloasa, dar sa nu se prajeasca tare. se pune ovazul scurs si se amesteca doua-trei minute , sa se omogenizeze bine cu ceapa. se sareaza, pipereaza, se pune un praf de curry si se incepe apoi sa se puna supa de carne, sau apa, cate u polonic o data, si se las pana la absorbtia completa a lichidului, apoi iar se pune cate un polonic, exact ca la risotto....pana e fiert ovazul, asta in fc d epreferinte, se paote fierbe al dente sau  pana e  moale d etot...dupa preferinte. mie una imi plac cerealele fierte bine. cand e gata fiert se lasa mai mult lichid , si se pune parmezanul, se amesteca bine si se opreste focul. parmezanul va lega f bine compozitita si de aceea sa fie mai mult lichid, sa nu devina prea vascos. se serveste presarat cu patrunjel tocat

se poate acompania si cu garnitura de carne,...eu am servit si simplu , si cu carnita de curcan...de aia aveam  la momentul respectiv.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE OVAZ-SIMPLA SAU CU CARNITA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coltunasi cu visine

Postat de Ksenya

Coltunasi cu visine

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...

Citeste continuarea

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Postat de Ina

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 18:07
iar se intampla!!!!!!am postat reteta la amiaza, si nu apare ....de ce????
la 21.11.2011, 19:49
e bun si simplu!!!
la 21.11.2011, 20:14
f bun rocsi
la 21.11.2011, 21:01
Foarte foarte buna mancarica ta Ada draga mea...
la 21.11.2011, 21:10
vin la masa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking