Mancare de pere cu carne

Postat de Corina33 in Porc
5 Noi 2010 | 11755 vizualizari
Mancare de pere cu carne

O mancare ardelenesca prea putin cunoscuta, dar ea exista, s-a pastrat ici si colo in Ardeal si a fost descoperita de Radu Anton Roman. Eu pot sa va spun doar atat: delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc (sau de pui, sau de vita)
  • 2 kg pere de toamna tarzie, tari ca gutuia
  • 2 linguri de untura
  • 1 paharut de vin
  • 2-3 cepe rosii
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.

Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.

Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.

Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pere cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Postat de panacris

Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez

Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în  vasul  aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Postat de rocsi_1612

Sarmale cu carne de porc si afumatura

Daca folositi oala de lut, umpleti-o cu apa si lasati sa stea asa 2-3 ore. Varza o spalam si o lasam putin in apa rece. Carnea de porc o spalam, o taiem bucati si o trecem prin masina de tocat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2010, 20:42
ce pofta mi-ai facutnu am mai mancat decand nici minte nu mai tin....o portie mica doar sunt prima
la 05.11.2010, 21:01
ce combinatie
la 05.11.2010, 21:05
acu n-ai mai putut scrie : gabyyyyyyyyyyyyyyyy, la masaaaaaaa, ma chemi numa' la ce stii ca nu vreau)))))
la 05.11.2010, 21:10
Gaby, imi ramane mie mai mult
la 05.11.2010, 21:10
Danutza, multumesc!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking