Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
20 Mar 2016 | 5149 vizualizari
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;) http://www.bucataras.ro/retete/naut-in-stil-oriental-74204.html  și am ajuns la varianta românescă leurdă și ștevie. Noul ajutor din familia Zmeilor, Alin, de fapt slow cooker Crock-Pot-ul,  mi-a fost de mare folos ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă și poftă bună ;)

Ingrediente

  • Boabe de năut cca. 250 g,
  • Praz ½ bucată,
  • Morcovi baby cca. 100 g,
  • Prune confiate fără sâmburi cca. 200 g,
  • Leurdă 4- foi,
  • Ștevie 4-5 foi,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Șofran de la Kotany 1 plic,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Ulei de măsline cu aromă de portocală 2-3 linguri,
  • Lapte de soya 100 ml,
  • Amidon din porumb 50 g,
  • Tăiței chinzești fără ou cca. 200 g

Mod de preparare

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere.

A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital, setat la HIGH pentru 3 ore.

După ce s-a scurs timpul de fierbere, se strecoară boabele de năut și se curăță vasul de ceramică. În vasul curățat se adaugă rondelele de praz și morcovii baby, prunele confiate, cu 2 linguri de ulei de măsline cu aromă de portocale, se programează aparatul Crock-Pot la HIGH pentru 30 de minute. După cele 30 de minute se adaugă, boabele de năut fierte, leurda și frunzele de ștevie mărunțite, se asezonează de sare, șofran și ghimbir, se adaugă cca. 1000 ml apă fierbinte, apoi se lasă la gătit pe nivelul HIGH cca. 2 ore ;)

După ce s-au gătit toate ingredintele se finalizează mâncarea cu ”rântașu-ul” din laptele de soia și amidonul ;) adică, amidonul se desface în lapte și se toarnă în mâncarea fierbinte, amestecându-se până ce se formează un sos omogen ;), lăsându-se la gîtit la programul Slow, cca.30 de minute.

Apoi se oprește aparatul și se adaugă tăițeii chinezești, fără ou, se amestecă cât să se înglobeze, apoi se lasă la odihnă, acoperit cca. 10 minute. Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Salata de sfecla cu hrean, la slow cooker Crock-Pot

Sfecla se spală și se pune la copt în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock-Pot , pentru cca. 2 ore, la programul HIGH. Se încearcă cu o scobitoare dacă e pătrunsă....

Citeste continuarea

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Postat de mirela0911

Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot

Se curata si se spala toate legumele. Ceapa se taie marunt, gogosarii se taie in feliute, morcovii si pastarnacul se taie rondele, cartofii se taie in cubulete iar usturoiul se taie in 2. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2016, 21:12
la 20.03.2016, 21:12
Super arata si asta
la 20.03.2016, 21:16
Ce buna o fi mancarea ta! Si satioasa!
la 20.03.2016, 21:27
ce combinatie originala
la 20.03.2016, 21:35

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking