Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
27 Mar 2015 | 15054 vizualizari
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

Ne place mult ca pilaful sa aiba bobul bine fiert dar ferm nu moale , asa mai uscat si cu o pojghita crocanta . Gustul deosebit a fost subliniat de aroma ciupercilor pleurotus. Am reusit sa obtin un pilaf perfect pe gustul tuturor folosind Multicookerul de la Philips, din dotare .

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 300 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr orez cu bobul mare
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov taiat cuburi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare piper
  • rucola verde
  • rosii cherry

Mod de preparare

  1. Se spala, se scurg si se taie felii ciupercile .
  2. Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute .
  3. Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si orezul si se caleste pana devine sticlos .
  4. Setati programul pilaf . Adugati apa cat sa depaseasca cu doua degete nivelul orezului . Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul verde tocat .
  5. Nu se mai intervine in timpul procesului de fierbere . Dupa 30 minute am rasfirat usor cu o furculita orezul ca sa se aereze .La terminarea programului aparatul atentioneaza sonor ,se decupleaza automat si trece pe mentinere la cald .
  6. Eu am dorit o pojghita mai crocanta si am mai pus 10 minute pe Fry .
  7. Cu grija sa nu va ardeti rasturnati pilaful pe o farfurie si serviti cu salata de cruditati prefereta . Noi am servit cu rucola si rosii cherry .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mere si nuci, de post

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se...

Citeste continuarea

Mancare de linte cu legume

Postat de RuxyRux

Mancare de linte cu legume

Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2015, 14:05
Ma bag si eu la o portie...
la 27.03.2015, 14:06
uite ca pleurotus n-am folosit decat la ciorba falsa de burta, dar e o idee si la pilaf . Imi place ce-ai gatit
la 27.03.2015, 14:09
Esti bine Cleme? Nu are porc ))
la 27.03.2015, 14:09
la 27.03.2015, 14:10
Ina au o aroma specifica . Incearca si pane sunt deliciosi , doar ca folosesti urechea fara codita care este mai elastica

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking