Mancare de praz cu masline

Postat de Ina in Mancaruri de post
18 Apr 2011 | 7719 vizualizari
Mancare de praz cu masline

O mancarica delicioasa si usoara, de post.

Ingrediente

  • 1 kg praz,
  •  1 ceasca ulei,
  •  1 ceapa, 
  •  300 g masline negre, 
  •  1 lamaie,
  •  2 capatani de telina, 
  •  1 legatura frunze de telina,
  •  marar, 
  •  patrunjel,
  •  sare, 
  •  piper,
  •  4 rosii sau bullion, 
  •  3 cartofi.

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa se caleste in ulei incins, iar peste ea se adauga prazul taiat rondele, telina taiata felii si cartofii taiati in sase. Se presara sare si piper dupa gust. 

Cozile verzi de praz se taie marunt impreuna cu frunzele de telina si se calesc in putin ulei. Peste  ele se adauga trei cesti de apa si maslinele. Amestecam toate legumele si le punem  sa fiarba impreuna, la foc mic. Se adauga rosiile decojite si tocate / sau bulionul.  

Cand legumele sunt aproape fierte,   introducem  vasul la cuptor pentru 10-15 minute. Cand compozitia are aspect de sos, se adauga zeama de lamaie si verdeata tocata. 

Servim calda, dar este foarte buna si rece! 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga

Postat de Bucataras

Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga

Iata cum se prepara Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga: Tăiați mămăliga rece în cuburi potrivite. Curățați și spălați bine prazul. Tăiați-l în...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 22:55
imi place si prazul si maslinele
la 18.04.2011, 23:30
buna papica
la 18.04.2011, 23:33
arata foarte bine!
la 18.04.2011, 23:42
Foarte buna, Inuca! Prazul ii da o savoare deosebita
la 18.04.2011, 23:50
Foarte buna papica ta de post imi place cum arata o sa fac si eu,suuuuper

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking