Ingrediente
- 3 – 4 fire de praz
- o ceasca de masline negre (desarate)
- un pahar de vin alb (sec)
- sare dupa gust
- piper boabe (cateva bobite)
- o foaie de dafin
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
- patrunjel verde
Mod de preparare
Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.
Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).
Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.
Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).
Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.
Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!
Este delicios!
Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!
Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|