Mancare de praz cu ciuperci si masline

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
2 Mai 2014 | 15290 vizualizari
Mancare de praz cu ciuperci si masline

Perfecta pentru o zi de post.

Ingrediente

  • 2 fire de praz (300 g)
  • 1 ceapa mare curatata (100 g)
  • 500 g ciuperci brune
  • 200 g pasta de rosii
  • 150 g masline rondele
  • 2 lg ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Spala foarte bine prazul, usuca-l si taiel in bucati de 3-4 cm.

2. Intr-o cratita incinge uleiul, adauga ceapa taiata cubulete si prazul lasa pe foc mic pana cand devin lucioase.

3. Adauga apoi ciupercile spalate, taiate in bucati sau intregi (depinde de marimea lor si de preferintele voastre:), pune un capac deasupra si lasa la foc mic 15 minute. 

4. Ia capacul de pe vas, toarna pasta de rosii, amesteca si mai lasa pe foc inca 3-5 minute.

5. La final opresti focul si adaugi maslinele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Postat de panacris

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia și ciupercile curățate și tăiate grosier. Se...

Citeste continuarea

Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine

Postat de Constelatialeu

Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine

Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 09:52
Super buna mancarica!Tu gatesti cam pe gustul meu!
la 02.05.2014, 09:54
Tare buna..
la 02.05.2014, 10:00
cam si pe gustul meu gatesti, nu doar pe-al Corinei Deci vreau sa stiu unde ma asezi la masa.... in stanga sau in dreapta ei?
la 02.05.2014, 10:08
Super!!
la 02.05.2014, 10:12
mmm like!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking