Mancare de praz, cu masline, ceapa si rosii

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
13 Mar 2020 | 620 vizualizari
Mancare de praz, cu masline, ceapa si rosii

Primul preparat pe care l-am făcut cu praz, m-a determinat să apreciez mult această legumă specială și să-mi propun să caut și alte rețete. Așa că acum, de vreme ce am găsit praz de vânzare la noi, am făcut acest preparat foarte gustos, mai cunoscut în zona Olteniei și care merită făcut în orice bucătărie, pentru că este foarte bun, sănătos, de post, economic, ușor și rapid de pregătit. Chiar ne-a părut rău că s-a terminat, pentru că de regulă, preparatele de legume le fac în cantități mici.

Ingrediente

  • 1 bucată praz
  • 250 grame de măsline fără sâmburi
  • 2 cepe galbene
  • 3 roșii
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Pentru servit:
  • felii de lămâie
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic.

Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie rondele, cam de 1,5 cm grosime. Se călesc și rondelele de praz cu ceapa, înăbușit, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se feliază grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și prazul. Se fierbe înăbușit, la foc mic, fără a amesteca prea mult, pentru a nu strivi ingredientele.

Se adaugă sucul de roșii și se lasă ingredientele la fiert, fără capac, la foc mediu, până ce se înmoaie și roșiile și se pătrund.

Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se adaugă în cratița cu celelalte legume.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se feliază și se adaugă în cratiță. Se fierb legumele la foc mic, amestecând ușor în cratiță, ca să nu fie strivite.

Când toate legumele au fost pătrunse, se adaugă și măslinele, spălate sub jet în prealabil și scurse de apă.

Se mai lasă mâncarea pe foc încă 4-5 minute, se condimentează cu: sare, piper și oregano, se presară pătrunjel tocat și se ia cratița de pe foc.

Mâncarea se servește caldă, dar este bună și rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz, cu masline, ceapa si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....

Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline

Postat de Oana

Mancare de praz cu masline

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2020, 12:29
Ce frumos ,arata !!!
la 13.03.2020, 12:33
Arata foarte bine si sigur este foarte gustoasa!
la 13.03.2020, 12:54
Mulțumesc frumos, Mihaela! Și cât de bun a fost...!
la 13.03.2020, 12:54
Mulțumesc frumos, Mimi! A fost excelentă, dar s-a terminat repede...
la 13.03.2020, 14:16
Foarte gustoasa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking