Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc în ulei suficient și la foc mic.
Se elimină partea verde a prazului, iar cea albă se spală foarte bine și se taie rondele, cam de 1,5 cm grosime. Se călesc și rondelele de praz cu ceapa, înăbușit, până ce se înmoaie.
Se spală roșiile, se feliază grosier și se adaugă în cratița cu ceapa și prazul. Se fierbe înăbușit, la foc mic, fără a amesteca prea mult, pentru a nu strivi ingredientele.
Se adaugă sucul de roșii și se lasă ingredientele la fiert, fără capac, la foc mediu, până ce se înmoaie și roșiile și se pătrund.
Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se adaugă în cratița cu celelalte legume.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se feliază și se adaugă în cratiță. Se fierb legumele la foc mic, amestecând ușor în cratiță, ca să nu fie strivite.
Când toate legumele au fost pătrunse, se adaugă și măslinele, spălate sub jet în prealabil și scurse de apă.
Se mai lasă mâncarea pe foc încă 4-5 minute, se condimentează cu: sare, piper și oregano, se presară pătrunjel tocat și se ia cratița de pe foc.
Mâncarea se servește caldă, dar este bună și rece.