Mancare de praz cu orez si masline

Postat de bylaura in Mancaruri de post
20 Mar 2012 | 28242 vizualizari
Mancare de praz cu orez si masline

Ingrediente

  • 5 fire praz
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 cana orez
  • 1 lingura pasta tomate
  • 200 gr. masline negre
  • ulei pentru calit
  • patrunjel
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala ceapa, apoi se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si putina sare.

Intre timp se curata si spala prazul, se taie rondele si se adauga peste ceapa. Orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa, la umflat. Cand ceapa si prazul sunt calite, se pune pasta de tomate si o cescuta de apa si se lasa sa fiarba 5 min. inabusit, apoi se adauga orezul si apa fierbinte cat sa acopere mancarea.

Se fierbe pana ce orezul este inflorit si prazul moale, se potriveste de sare daca este cazul, se adauga maslinele si patrunjelul tocat.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu orez si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker

Postat de merisor67

Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker

Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa si ardeiul julien, morcovul si radacina de patrunjel, rondele, la fel si usturoiul. Inlaturam pelicula de deasupra la ciuperci, le clatim usor...

Citeste continuarea

Sarmale cu nuci si seminte

Postat de simona72

Sarmale cu nuci si seminte

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2012, 08:02
buna
la 20.03.2012, 08:33
Si eu fac , imi place!
la 20.03.2012, 08:45
la 20.03.2012, 09:24
arata foarte bine
la 20.03.2012, 10:10
vreauuu si eu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking