Mancare de prune uscate cu afumatura

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
26 Mai 2011 | 19731 vizualizari
Mancare de prune uscate cu afumatura

Ingrediente

  • 1 bucata de ciolan afumat dezosat(circa 600 g)
  • 250-300 g prune uscate
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper

Mod de preparare

Ciolanul afumat se taie bucati potrivite si se pune intr-un vas cu apa si se da la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se scoate carnea pe o farfurie.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Se adauga apoi bucatile de carne peste ceapa calita , se lasa circa 5-10 min. sa se rumeneasca putin  carnea , avand grija sa amestecam din cand in cand, iar apoi acoperim totul cu apa calduta.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la foc circa 1 ora pana cand carnea este bine facuta.

Separat , intr-un vas se adauga prunele si apa cat sa le acopere .Se da la foc potrivit si se tine  pana cand prunele se inmoaie fara sa se sfarame.Scoatem prunele cu ajutorul unei spumiere si le adaugam in vasul cu carne.Adaugam si pasta de rosii, indulcim cu zahar si mai lasam  sa dea in cateva clocote.Tragem de pe foc si servim calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (102)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de naut cu carnati

Postat de MotanLaOale

Mancare de naut cu carnati

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata...

Citeste continuarea

Musaca din vinete si dovlecei

Postat de panacris

Musaca din vinete si dovlecei

Pentru început se spală vinetele, nu se curăță de coajă, apoi se taie rondele de cca. 1 cm, se dau cu un praf de sare și se lasă la odihnă cca. 20 de minute. Dovlecelul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2011, 13:38
place si sunt si prima sa fie cat mai multe prune
la 26.05.2011, 13:38
medi ce bunaciune ai facut fata bine ca sant prima gust putin ca e foarte bun
la 26.05.2011, 13:39
hopa ca pana am scris eu povesti mi-a luat-o sufletista inainte
la 26.05.2011, 13:45
la 26.05.2011, 13:47
Mmm ce dor imi este de gustul prunelor uscate,bunica mea pregatea mereu mancaruri cu ele.Arata tare bine ,fur si eu o portie!

Vezi toate comentariile (102)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking