Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Postat de rocsi_1612 in Pui
6 Apr 2013 | 6034 vizualizari
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Astazi chiar eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa pregatesc de mancare.Am dat o raita prin frigider, prin congelator si am zis ca fac o tocanita. Dar cum tocanita facusem de curand am zis ca totusi sa fie mai altfel si uite asa am ajuns la acest preparat.E foarte bun si gustos noi asa am considerat.Sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti. Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute. Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit. Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor. Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte. Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt. Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului. Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem. Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie. Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Retete similare

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Postat de rocsi_1612

Placinta cu pui, smantana si foietaj

Foietajul il scoatem la dezghetat. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Incingem...

Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii si mamaliguta

Postat de licurici_lra

Pui cu sos de rosii si mamaliguta

Carnea de pui am taiat-o in cubulete, la fel si rosiile, dupa ce le-am curatat de coaja. Ardeiul si cepele le-am tocat mai marunt. Am pus ceapa tocata la calit in putin ulei, pana s-a inmuiat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2013, 21:32
la 06.04.2013, 21:32
la 06.04.2013, 21:33
fain arata
la 06.04.2013, 21:33
wwooww ce bine arata
la 06.04.2013, 21:36
mi-a placut ideea ta! Bravo!!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking