Mancare de spanac

Postat de timea in Mancaruri de legume
31 Iul 2012 | 3334 vizualizari
Mancare de spanac

Spanacul...hmmm....multa bataie de cap mi-a mai dat pe cand eram copil....nu vroiam sa il mananc pt ca era prea verde...mancam doar oul de deasupra si restul ramanea in farfurie si spuneam ca am mancat destul...:)) Acum il gatesc si il si mananc cu foarte mare drag...

Ingrediente

  • 500-600 gr au pungile mele din congelator gata fierte si tocate marunt marunt
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf faina
  • o capatana mica de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

Punem un vas  pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda. 

Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina.

Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat laptele amestecand.

Adaugam usturoiul pisat sau tocat marunt si sare si piper dupa gust.

Lasam pe foc aprox 25 min.

Trebuie amestecat mereu pentru ca se prinde foarte repede de fundul vasului. 

Se serveste cald cu ochiuri  ... super bun pentru pranz sau cina si este plin de fier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2012, 19:14
la 31.07.2012, 19:23
tu ai pus 2 oua, eu am fost mai zgarcita
la 31.07.2012, 19:23
mi-am adus aminte ca am si eu o reteta veche de spanac si am vrut sa va arat cum stiu eu spanacul
la 31.07.2012, 19:24
lasa Mari ca tu ai pus si carne...eu nu dau carne cu spanac , deci is mai zgarcita ca tine
la 31.07.2012, 19:24

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking