Mancare de spanac

Postat de Steffy in Mancaruri de post
20 Feb 2013 | 5403 vizualizari
Mancare de spanac

Astazi am gasit la piata spanac si am zis ca trebuie sa mancam si sanatos. Am facut o reteta din cartea "3S - Sanatoasa, Supla, Satula" scrisa de Carmen Bruma. A iesit foarte aromata mancarea, desi din fotografii nu pare.

Ingrediente

  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de lamaie stoarsa
  • o cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata spanacul (eu am pus si coditele de la frunze), se spala bine si se rup in bucati mai mici.

Se pune apa pe foc si cand fierbe, punem spanacul si se lasa 5 minute (nu mai mult pentru ca se pierd toti nutrientii).

Separat punem ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam spanacul bine scurs de apa. Dupa 5 minute, punem sucul de rosii si mai lasam inca 10 minute la foc mic.

Cand este gata, adaugam usturoiul maruntit si zeama de la lamaie. Eu nu am pus sare deloc, voi puteti pune dupa cum doriti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2013, 17:28
la 20.02.2013, 17:33
la 20.02.2013, 17:45
ador spanacul !
la 20.02.2013, 17:54
buna tare mancarea asta
la 20.02.2013, 21:15

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking