Ingrediente
- praz cca. 200 g,
- varză murată cca. 500 g,
- bucățele de bacon cca. 300 g,
- amestec de fasole boabe 1 conservă,
- zacuscă Panacris 200 g,
- piper boabe,
- foi de dafin.
Mod de preparare
Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie fideluță ( eu am trișat și am folosit varză murată tocată mărunt din pungă!) . Varza se adaugă peste amestecul de bacon și praz, apoi se adaugă fasolea scursă de zeama din conservă, zacusca, piperul cca. 2 -3 boabe, foaia de dafin, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se acoperă vasul și se lasă la gătit cca. 20 de minute, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se mai lasă la gătit cca. 20 minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă sau mămăliguță. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|