Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
29 Oct 2013 | 7133 vizualizari
Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon

O mâncare sățioasă, ce o prepara bunica, atunci când rămânea câte o porție de varză călită și una de iahnie de fasole. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • praz cca. 200 g,
  • varză murată cca. 500 g,
  • bucățele de bacon cca. 300 g,
  • amestec de fasole boabe 1 conservă,
  • zacuscă Panacris 200 g,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie fideluță ( eu am trișat și am folosit varză murată tocată mărunt din pungă!) . Varza se adaugă peste amestecul de bacon și praz, apoi se adaugă fasolea scursă de zeama din conservă, zacusca, piperul cca. 2 -3 boabe, foaia de dafin, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se acoperă vasul și se lasă la gătit cca. 20 de minute, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se mai lasă la gătit cca. 20 minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă sau mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume umplute gătite la Multicooker

Postat de panacris

Legume umplute gătite la Multicooker

Dovleceii se curăță de coajă, se taie în trei bucăți tubulare, ce se curăță de miez și semințe, cu o linguriță, atenție la bază trebuie să mai rămână miez de...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de merisor67

Dovlecei umpluti

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2013, 21:48
Mamaaaaaaaa cum arata
la 29.10.2013, 21:50
De MasteChef
la 29.10.2013, 21:51
De MasterChef + 1 ! )
la 29.10.2013, 21:56
Asa omoara-ne la ora asta ..Cat de buna o fi combinatia asta
la 29.10.2013, 21:59

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking